Nemrégiben nekiláttunk a kerti fészerünk felújításához. Kissé viharvert volt már, nem nyújtott valami szép látványt a kert végében.

A festéssel végeztünk, már csak egy új ajtóra vár a megújult kerti házikónk.

Addig is, amíg elkészül az ajtónk készítettem egy kis fa táblácskát, ami a megújult fészer bejáratát fogja díszíteni. Amíg dolgoztam rajta, eszembe jutott, hogy ajándékötletnek sem rossz, ha valakinek saját készítésű ajándékot szeretnél adni.

Korábban is készítettem már ilyen kis dekorációs táblácskát, csak ezt más technikával, és azóta is kikerül minden nyáron a teraszunkra. Itt olvashattok róla.

Ez a tábla sem túl bonyolult. Ami pedig a legfontosabb, hogy csak maradékokból dolgoztam, semmit nem kellett hozzá vennem.

Szükségem volt:

-egy fa lapra, ami az én esetemben egy régi fenyőpolcból lett levágva. Ennek mérete tetszőleges.

-festékre, ez tavalyról maradt, kerti pad festéséből, kissé beszáradt, de mivel vizesbázisú festékről van szó, ezért fel tudtam hígítani

-fehér lakkfilc

-ceruza, papír

A polcdarabomat meg kellett csiszolnom, mivel festett volt. Ezt követően felvittem a szürke színt. Ezt 3 rétegben kellett megtennem, mert kissé híg volt a festékem, és az előző festést sem tudtam teljesen lecsiszolni, a második rétegen kissé átütött, így harmadszor is átmentem a táblácskámon a szürke festékkel.

Minden réteg között hagytam a táblát száradni. Ami fontos, hogy nem szabad a napon végezni ezt a műveletet, mert megég a festék, és matricaszerűen leválik majd a felületről. ( ez persze minden festésnél alap) Hagyni időt minden rétegnek.

Közben a mintámat egy papíron megterveztem, majd, amikor a fa lapom már teljesen megszáradt, akkor jöhetett a minta átrajzolása. (erről elfelejtettem fotót készíteni, annyira belemerültem a munkába)

A papírlapot rátettem a fára és ceruzával átrajzoltam a papíron mintámat. Kicsit erősebben nyomtam a ceruzát, így nyomot hagytam a puha fenyő lapon. Ezt ceruzával a falapon is átrajzoltam, amit már könnyen tudtam a lakkfilccel színezni.

Mielőtt kikerül az ajtóra még lelakkozom, hogy bírja az időjárást, és persze kap egy akasztót natúr zsinegből.

Szerintem nagyon szép lett! Próbáljátok ki ti is, a siker garantált, és nem utolsó sorban jó szórakozás.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be hozzám máskor is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük