Hamarosan itt a Húsvét! Ebben a rendkívüli, nehéz helyzetben jól jöhet egy kis gondolatelterelésre alkalmas csináld magad barkácsolás. Főleg, ha ez kifejezetten pénztárcakímélő is. Tavaly is mutattam egy egyszerű ötletet a húsvéti asztalra, amit itt tudsz megnézni nézni. Ezek répás evőeszköztartók azért tetszettek nagyon, mert egyszerű, gyors, sőt gyerekekkel együtt is könnyen elkészíthetőek.

Most inkább olyan asztaldekorációt készítettem, ami már most helyet kaphat az étkező asztalon. Ezek a tojástartók szintén gyorsan, egyszerűen, és ami fontos, kevés alapanyagból megoldhatóak.

Amire szükségem volt.

-konzervdobozok (én egy barátnőmtől kértem el, mert mi nem nagyon fogyasztunk konzerv ételeket)

-festék

-kifújt tojások vagy hungarocell tojások

-száraz fű

-alkoholos filc

Lefújtam konzervdobozokat régebbről megmaradt festékkel, de ha nincs festék spray, akkor bármilyen más festék. Lehet, hogy több réteget is fel kell vinni, ez a festéktől függ. Nekem 3-szor kellett átfújnom a dobozokat.

Amíg száradtak a dobozkák, addig kifújtam 3 tojást, kicsit megpróbáltam kiöblíteni az üres héjakat és konyhai törlőre tettem, hogy kicsöpögjön belőlük a víz. Itt a hungarocell tojásokat látjátok, ezekkel is épp úgy jártam el, mint a kifújt tojásokkal.

Ezután hurkapálcára húztam őket és lefestettem a komód festésből megmaradt festékkel, de bármilyen festék megteszi, amit otthon találsz. Én használtam már régen temperát is.

A barna tojások héja átütött a festéken, ezért nekem 2 réteg festésre volt szükségem.

Ha megszáradt, akkor alkoholos filccel megrajzoltam a mintákat.

A dobozkákat is alkoholos filccel mintáztam, illetve feliratoztam. Száraz fűvel (vagy bármi, ami otthon van. pl. vékonyra vágott, zöld krepp papír, karácsonyról megmaradt izlandi moha) kibéleltem és rátettem a tojásokat.

Én 3 ilyen kis tojástartót készítettem, az asztal közepére tettem, de jól mutat az ablakpárkányon is (ott is kipróbáltam néhány tavaszi virág kíséretében).

Ami tetszik ebben az ötletben, hogy el tudom tenni, jövőre pedig ismét az asztal dísze lehet.

Szerintem nagyon cukik lettek! Próbáljátok ki ti is, a siker garantált.

Ha tetszett a bejegyzés, megköszönöm, ha megosztod másokkal is. Köszönöm, hogy meglátogattál, térj be hozzám máskor is!

One Thought on “Diy húsvéti asztaldekoráció”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük